лектори

Д-р Стефан Николов

Стефан Николов (д-р Стеф) е физик с дългогодишен преподавателски опит както в университета, така и в училище. Има магистърска степен по Медицинска физика от ПУ "Паисий Хилендарски" и пак там защитава докторантура по Методика на обучението по физика.

Стефан е и един от най-активните комуникатори на науката у нас. Двукратен финалист на конкурса Лаборатория за слава и не е пропускал издание на Софийски фестивал на науката. Темите му обикновено са свързани с физиката
(и математиката) в ежедневието ни.

В свободното си време гледа лекции по физика за удоволствие. Остава му време и за четене на книги - любими автори са му Айзък Азимов, Франк Хърбърт, Тери Пратчет. Освен това е и помощник-инструктор в школа по бойни изкуства.

На Science Camp Fall 2020 той ще разкаже как физиката ни помага да изучаваме човешкия мозък и колко е важна точността в научните изследвания.

Христина Начева

Христина Начева е от Варна, но интересът ѝ към невробиологията (разпален от безплатен онлайн курс) я отвежда на дълго пътуване из Европа. Учи специалност Невронауки с Психология в университета в Абърдийн, Шотландия, където участва в проекти свързани с възстановяване на гръбначния стълб след травма, ембрионалното развитие на оптичните пътища и други. Била е и на обмен в Тюбинген, Германия, където пък работи в Института по фармакология и токсикология. Отскоро е обратно в България и ще започне работа като научен изследовател в МУ Пловдив.

В свободното си време танцува танго, играе настолни игри с приятели или решава логически пъзели онлайн. Също страстен почитател на творчеството на сър Тери Пратчет.

Христина има нелеката задача да разкаже за това как изследваме нервната система. Големите структури, които правят нашия мозък толкова специален, както и многото различни клетки, които изграждат тази невероятна конструкция.

Мирослава Димитрова

Мирослава Димитрова е учила биология в СУ и още в първи курс открива страстта си към растенията. От 2014г се занимава с комуникация на науката на различни събития в страната, като два пъти е била финалист на конкурса за комуникация на наука FameLab. Към момента учи Педагогика в ШУ и води занятията и лагерите на "Работилница за наука и творчество".

В свободното си време търси диви орхидеи из страната, ментор е на клубовете по публично говорене и дебати в МГ Варна или говори за наука и растения на всеки срещнат.

На есенния ни лагер Мирослава ще води занятията по комуникация и презентиране, както и новия модул "Критично мислене".