Science Camp 2019

6-10 ноември, гр. Пловдив

Къде ще се проведе Science Camp?

Лагерът се провежда в гр. Пловдив, Европейска столица на културата за 2019г., в “Младежки център Пловдив”, намиращ се в парк “Отдих и култура” близо до Гребна база. Младежкият център представлява триетажна сграда, проектирана и създадена изцяло с мисъл за нуждите на младите хора, предназначена за провеждане на международни образователни и културни дейности. Включва зона за настаняване (луксозни двойни и тройни стаи), интерактивен образователен център, зона за хранене, обособени помещения за провеждане на образователни и спортни дейности

Как да се запиша?

Регистрацията за Science Camp приключи! Благодарим за интереса!

Таксата за участие е в размер на 240 евро (470лв.) и включва:

  • Настаняване - 4 нощувки с включени закуска, обяд и вечеря;

  • Четиридневна динамична образователна програма с включени всички материали за обучение;

  • Безплатен достъп до фитнес уреди на открито и спортни площадки;

  • Участие в събитието “Space Camp Alumni Event”;

  • Персонална застраховка.

В програмата могат да участват групи и индивидуални участници. Работният език е английски.

Запознайте се с предварителната програма* на Science Camp Bulgaria 2019 тук =>

*Център за творческо обучение запазва правото си да нанася промени в програмата до нейното окончателно финализиране.

Agenda - Science camp 2019, 6-10Nov, Plovdiv

Запознайте се с учените

Д-р Петър Ефтимов, биолог



Д-р Петър Ефтимов завършва Ветеринарна медицина през 2006г. в ЛТУ гр. София. Веднага след това започва работа в клиника "Анимо", а по-късно и в Централна Ветеринарна Клиника. Специализира спешна медицина и реанимация, а през 2010 г. посещава курс по репродуктивна медицина в централата на Minitub, гр. Мюнхен. През 2012 г. завършва специалност Молекулярна биология, към СУ "Св. Климент Охридски". През май 2017 г. придобива докторска степен по Молекулярна биология, а от октомври 2018 преподава ембриология в Биологическия факултет към СУ "Св. Климент Охридски". Има интереси в областта на регенеративната медицина (трансплантация на мезенхимни стволови клетки), терапия на екзотични домашни любимци и диви животни.

Инженер-физик Стоил Иванов има бакалавърска степен по инженерна физика във Физически факултет при СУ „Св. Кл. Охридски“. През 2017 година завършва магистратура по аерокосмическо инженерство и комуникации с тема „Стабилизация и анализ на поведението на съзвездие от малки сателити“. Тази тематика запалва неговия интерес в областта на орбиталната динамика, проектиране на орбити и системи за задвижване на космически апарати. От 2018 година Стоил Иванов е докторант в катедра „Радиофизика и електроника“ към Физически факултет при СУ „Св. Кл. Охридски“ и работи по дисертацията си на тема „Електротермичен плазмен двигател за малки спътници“. Той е част от екипа, изпълняващ проект „Електротермичен микровълнов плазмен двигател за българските нано-сателити“, Стоил Иванов е и съосновател на сдружението „Инициатива САТ-1“ (sat-1.com), стремящо се да подпомага аерокосмическия сектор в България чрез изпълняването на практически проекти и разпростаняването на придобития опит и знания сред младите български учени с интерес в областта. Стоил оформя научното съдържание на Science Camp 2018 и е ментор на възпитаниците на Space Camp в България.

Запознайте се с учените

Стоил Иванов, инженер-физик

Запознайте се с учените

Вероника Колева, химик

Вероника Колева е завършила специалност “Химия” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, направление "Физикохимия". Научният ѝ интерес е насочен към материалите за съхранение на водород и тяхното приложение в практиката. Тя е финалист през 2017 г. в конкурса FameLab, където представя темата "суперсилите на геконите". В свободното си време тя се занимава с химични демонстрации, част от проявите на "Корпус за бързо гърмене", където всяка година участва в Софийския фестивал на науката и има редица изяви в училища в София и страната. Ръководила е занятия във фондацията "Университет за деца", където преподава химия на ученици от 5 до 9 клас. Към момента Вероника завършва магистратура по “Функционални Материали” към Софийския университет “Св. Климент Охридски” и преподава в частно основно училище.

Татяна Иванова е 11 клас в езикова гимназия "Гео Милев", град Добрич, България. Тя е барабанист, поетеса, както и първият президент на Интеракт Клуб, Добрич и състезател в BEST. Има много награди за творческо писане от национални и международни конкурси, като в продължение на една година е доброволец в БЧК. През 2018 г. Татяна кандидатства за стипендия за Space Camp Turkey. След много препятствия тя най-накрая има шанса да участва, а след завръщането си от там, тя е категорична, че иска да стане първата българка в Космоса. В 10 клас тя става студентски космически посланик на фондация „The Mars Generation“, посещава MasterClass по физика на частиците и 16-дневен лагер по астрономия и астрофизика. Благодарение на усилията си, през лятото на 2019 г. тя най-накрая заминава за Advanced Space Academy в Хънтсвил, Алабама, САЩ. Сега тя се подготвя за кандидат-студент, а защо не и за астронавт. Да направи невъзможното - възможно! В Science Camp 2019 тя ще участва с научни занятия, екипните игри и тиймбилдинг.

Запознайте се с екипа

Татяна Иванова, Space Camp възпитаник

Покана Science camp 2019 BG

Повече информация за Science Camp 2019 може да получите като се свържете с нас на sciencecamp@cct.bg или 0882 506 425.






Проектът е асоцииран с програмата на Пловдив 2019.