За лагера

Science Camp е научен лагер за младежи, който се провежда поне веднъж в годината в международен или български състав. Научната програма предоставя практически опит в различни направления на науката. Участниите развиват също презентационно умения, умения за работа в екип в мултикултурна среда като изграждат приятелства за цял живот!

Програмата се придържа към най-високи международни образователни стандарти, води се от млади учени, които демонстрират практическо приложение на науката и отвъд нея. Програмата вдъхновява и насърчава младежите да продължат своето кариерно развитие в областта на науката и да се подготвят за професиите на 21 век.

ИСТОРИЯ НА Science Camp

Историята на Science Camp датира от 2013 година, когато е осъществен първият международен научен лагер в рамките на проекта "Nanotech Science Education"(NTSE), финансиран от ЕС. Младежи на възраст 13-18 години от България, Гърция, Румъния, Италия и Турция се събраха на българското Черномориe (край Балчик), за да обменят опит, знания, да овладяват умения за екипна работа и комуникация и заедно да изследват различни теми свързани с нанотехнологиите. Едноседмичната програма и нейните 57 участници се радваха на голяма популярност и успех, затова Център за творческо обучение я превърна в ежегодно събитие, насочено към насърчаване на изучаването на науката от младежи в България и чужбина.

Участниците във всеки формат на Science Camp имат привилегията да работят с млади изследователи, университетски преподаватели и учани, които осигуряват изключителен подход към научните предизвикателства, пред които сме изправени. Важна част от опита на научния лагер е междукултурният обмен и уникалният социален аспект на мултикултурната програма.

През 2020 г. за първи път Science Camp ще бъде проведен само с български младежи.

ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

ЦЕНТЪР ЗА ТВОРЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ

Център за творческо обучение (ЦТО) е организация с уникална експертиза, която работи за позитивна промяна в българската образователна среда чрез внедряване на персонализирани технологични решения за образователни институции, авторски обучения за учители и младежки дейности.


Повече за Центъра ще намерите на www.cct.bg и на фейсбук страницата.

НЕДА ТРАВЕЛ ЕООД

„Неда Травел“ е туроператор, който от години работи като организатор на програми за почивка на море и планина в България за семейства с деца, ученически и младежки групи. Вече над 10 години "Неда Травел" е верен партньор в организацията на младежките лагери Space Camp Turkey и Science Camp Bulgaria.

Повече за Неда Травел ЕООД ще намерите на https://www.nedatravel.com/ и на фейсбук страницата.

РАБОТИЛНИЦА ЗА НАУКА И ТВОРЧЕСТВО

"Работилница за наука и творчество" е новото място за занимателна и образователна наука във Варна, което работи с деца в училищна възраст. Програмите и работилниците са съобразени с училищния материал по природни науки, като затвърждават знанията чрез откривателство и експеримент. Мисията на Работилницата е да възпита у децата на бъдещето любов към науката и знанието, критично мислене и уважение към заобикалящата ни природа, част от която сме и ние самите.

Повече за "Работилница за наука и творчество" ще намерите на фейсбук страницата.