За лагера

Science Camp е научен лагер за младежи, който се провежда поне веднъж в годината в международен или български състав. Научната програма предоставя практически опит в различни направления на науката. Участниите развиват също презентационно умения, умения за работа в екип в мултикултурна среда като изграждат приятелства за цял живот!

Програмата се придържа към най-високи международни образователни стандарти, води се от млади учени, които демонстрират практическо приложение на науката и отвъд нея. Програмата вдъхновява и насърчава младежите да продължат своето кариерно развитие в областта на науката и да се подготвят за професиите на 21 век.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

ИСТОРИЯ НА Science Camp

Историята на Science Camp датира от 2013 година, когато е осъществен първият международен научен лагер в рамките на проекта "Nanotech Science Education"(NTSE), финансиран от ЕС. Младежи на възраст 13-18 години от България, Гърция, Румъния, Италия и Турция се събраха на българското Черномориe (край Балчик), за да обменят опит, знания, да овладяват умения за екипна работа и комуникация и заедно да изследват различни теми свързани с нанотехнологиите. Едноседмичната програма и нейните 57 участници се радваха на голяма популярност и успех, затова Център за творческо обучение я превърна в ежегодно събитие, насочено към насърчаване на изучаването на науката от младежи в България и чужбина.

Участниците във всеки формат на Science Camp имат привилегията да работят с млади изследователи, университетски преподаватели и учани, които осигуряват изключителен подход към научните предизвикателства, пред които сме изправени. Важна част от опита на научния лагер е междукултурният обмен и уникалният социален аспект на мултикултурната програма.

През 2020 г. за първи път Science Camp ще бъде проведен само с български младежи.

ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

ЦЕНТЪР ЗА ТВОРЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ

Център за творческо обучение (ЦТО) е организация с уникална експертиза, която работи за позитивна промяна в българската образователна среда чрез внедряване на персонализирани технологични решения за образователни институции, авторски обучения за учители и младежки дейности.


Повече за Центъра ще намерите на www.cct.bg и на фейсбук страницата.

НЕДА ТРАВЕЛ ЕООД

„Неда Травел“ е туроператор, който от години работи като организатор на програми за почивка на море и планина в България за семейства с деца, ученически и младежки групи. Вече над 10 години "Неда Травел" е верен партньор в организацията на младежките лагери Space Camp Turkey и Science Camp Bulgaria.

Повече за Неда Травел ЕООД ще намерите на https://www.nedatravel.com/ и на фейсбук страницата.

РАБОТИЛНИЦА ЗА НАУКА И ТВОРЧЕСТВО

"Работилница за наука и творчество" е новото място за занимателна и образователна наука във Варна, което работи с деца в училищна възраст. Програмите и работилниците са съобразени с училищния материал по природни науки, като затвърждават знанията чрез откривателство и експеримент. Мисията на Работилницата е да възпита у децата на бъдещето любов към науката и знанието, критично мислене и уважение към заобикалящата ни природа, част от която сме и ние самите.

Повече за "Работилница за наука и творчество" ще намерите на фейсбук страницата.